Λαμπάδες αλα....Jackson Pollock..!!!!!

ΕΤΟΙΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!! (μια εύκολη κατασκευή με την τεχνική που χρησιμοποιούσε στους πίνακές του ο Jackson Pollock)



     Μαθαίνοντας για τα έθιμα του Πάσχα , μιλήσαμε για την λαμπάδα και το Άγιο Φως της Ανάστασης... Διαβάσαμε το παραμύθι "Η περιπέτεια μιας λαμπάδας" και στην συνέχεια φτίαξαμε τις χρωματιστές λαμπάδες με την τεχνική ντρίπινγκ που χρησιμοποιούσε ο Jackson Pollock ... Η τεχνική αυτή άρεσε πολύ στα παιδιά γιατί είχαν ελευθερία να βάλλουν  όσα χρώματα ήθελαν , όπως ήθελαν και να τα αναμείξουν μεταξύ τους!!!!! 




   Το έθιμο της Πασχαλινής λαμπάδας που ανάβουμε το βράδυ της Ανάστασης χρονολογείται από τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους, από όταν ακόμα οι νεοφώτιστοι χριστιανοί βαφτίζονταν το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.
    Η λαμπάδα ουσιαστικά αποτελούσε σύμβολο του νέου φωτός του Χριστού, που επρόκειτο να φωτίσει την ψυχή του νεοφώτιστου.
   Άλλος ένας συμβολισμός της Πασχαλινής λαμπάδας είναι ότι αναπαριστά το φως που έφερε στην ανθρωπότητα ο Χριστός όταν “νίκησε” το θάνατο, και το σκοτάδι, μέσω της Ανάστασης του.
  Με το πέρασμα όμως των χρόνων, η χριστιανική Εκκλησία κράτησε μονάχα τον συμβολισμό της λαμπάδας που αφορά την Ανάσταση του Χριστού, μιας και σταδιακά η σύνδεση της με τη βάπτιση έπαψε να υφίσταται.



Σε μια παλιά μπλούζα το κάθε παιδί έριξε όποιο χρώμα του άρεσε ....



Στη συνέχεια πέρασαν την λαμπάδα πάνω από τα χρώματα και όταν ανακατεύτηκαν η λαμπάδα ήταν έτοιμη .....








Καλή επιτυχία!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

''Η Αμυγδαλιά στον...... παιδικό σταθμό"

ΙΝΔΙΑΝΟΙ..... ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ